Silvestrovský běh, Plzeň, 31.12.2015

První chladné zimní ráno. Ve Třemošné bylo -9, postupně se teplota šplhala k nule. Jinak nádherný jasný den. Trať výborná, tvrdá a nové zpevněné chodníky trať asi trošku zrychlily. Zkoušel jsem i tretry, ale správnou volbou byly závodní boty na silnici.

Co se týká trati, tak mě naprosto sedí – ani kopce, ani rovina:
Screenshot - 01012016 - 08:02:27 PM

Na závod jsem vyladil a odpočinul si a běželo se výborně. Únava žádná a od začátku jsem běžel docela rychle. Na Přemka Švarce a ještě jednoho rychlého běžce jsem neměl. Vl. Šroubek to chvíli zkoušel, pak už jsem ho celý závod stahoval. Běžec za mnou – Ervin Beshir byl dost daleko a taky nemá rychlé druhé poloviny závodu, takže jsem se mohl celý závod soustředit na sebe a boj o 3. místo.
Ten se začal dobře vyvíjet v 3.kole, kdy jsem se k Vl. Šroubkovi přiblížil tak na 10 sekund, ale pořád držel tempo… Říkal jsem si, že když udržím konstatní tempo, tak budu nejspíš třetí, protože většina závodníků ke konci zpomaluje. Tohle ale bohužel nebyl ten případ. Ve 4.kole jsem se přesto k Vl. Šroubkovi hodně přiblížil, na pár kroků, kupodivu jsem stahoval i při běhu z kopce. Musím říct, že mi pomohla taktika obíhání závodníků ,kteří byli o kolo zpět. Běžel jsem lesem, ale kratší cestou, zatímco Vl. po cestě, ale tím pádem dost zeširoka.
Následoval hodně dlouhý doběh do mírného kopce do cíle. Vl. Šroubek celý závod ztrácel právě v kopci náskok. Teď měl ale dost sil a rychlý závěr, takže byl v cíli asi o 4 vteřiny dřív… Škoda, ale byl lepší.
V polovině jsem měl podle hlášení mezičas 11:40, takže celý závod jsem tempo vydržel a v cíli 23:29. Dobrý čas. Konečně mi to zase běhá. Taky mám spoustu motivace do tréninku, protože kdybych víc letos trénoval, tak bych byl o dost rychlejší a mohl předbíhat i další závodníky. Taky mám radost z toho, že věk se zatím na výkonech prakticky neprojevuje. Nevidím žádný rozdíl mezi výkony před 10 lety a dnešními. Jen v tom, že málo trénuju – i vlivem opakujícího se zranění úponu achilovky.
Celkově spokojenost!
Za fotku DÍKY MOC Dejvovi.

12484631_10206662988706298_793033704696289012_o

delicious | digg | reddit | facebook | technorati | stumbleupon | savetheurl

1 Comment

  • By Dejv, January 3, 2016 @ 21:57

    gratuluji, je to skvělý výkon v takové konkurenci.

Other Links to this Post

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment