závod: Běchovice – Praha – čas 35:04

Závod, na který jsem ladil formu – dá-li se to tak říct. Letos jsem totiž kvůli bolesti paty moc netrénoval – rychlé běhy by se daly spočítat na prstech jedné ruky… Každopádně jsem minulý týden jeden absolvoval (závod) a celý týden víceméně vyklusával.
V sobotu jsem jel nervózně na závod – o den dřív :-)
V neděli jsem si vše zopakoval.
Startovné jsem jakožto účastník MČR neplatil. Bylo naprosto neodpovídající kvalitě služeb – např. nedostatek WC – to se dalo vyřešit na úkor obyvatel Běchovic. Dostal jsem startovní číslo 25 a rozběhal se. Batoh samozřejmě nebylo kde uschovat – házel se do dodávek pár minut před startem, pak se válel na ulici nikým nehlídaný. Kdyby se v Česku více kradlo, tak by tahle blbost vyšla organizátory dost draho!
Dal jsem si pár rovinek a cítil se celkem dobře. Byl jsem koncentrovaný na výkon. Tentokrát jsem běžel v závodních botech.
Ze začátku to šlo dobře a poměrně rychle. Šlo mi jen o čas, tak jsem se nešetřil. Někdy tak na 2.km se přede mnou vytvořila skupinka a za mnou také, takže jsem na boj s protivětrem (mírný a jen občas) byl sám. Skupinku přede mnou jsem neměl síly stáhnout…
Třetí km, mezičas pod 10 minut, paráda, 4.km byl trochu do kopce, ale pátý byl zase rychlý (3:20). Začali mi trochu tuhnout nohy – na takové tempo, na asfalt, na závodní boty nejsem vůbec zvyklý. Takže běh z kopce nebyl bohužel vůbec uvolněný a myslím, že jsem dost ztratil a také si nedostatečně odpočinul.
Pak přišel 7. kilometr a o párset metrů dále táhlé stoupání. Dělal jsem, co jsem mohl a hlavně 9. kilometr byl prostě hrozně daleko. Dřel jsem to vůlí, běh postrádal krásu. Mezičas 30:28 mi dával šanci zaběhnout trať pod 35 minut. Dělal jsem, co jsem mohl, běžel úplně nadoraz, na závěr sprintoval, jak to šlo, ale chybělo pět vteřin.
Celkově docela spokojenost, ale … Šlo by to i lépe :-)

Zajímavé porovnání s rokem 2007, kdy jsem běžel čas 33:44 ve velmi podobných podmínkách:

kilometry 2015 (průměrně každý z nich o 8 sekund pomalejší)
3:14 (+5 – tzn. o 5 sekund pomaleji než 2007)
3:20 (+8)
3:21 (+1) – rychlý!
3:29 (+7)
3:20 (-2!) – rychlý!!! (asi jsem stahoval skupinku)
3:40 (+13) – pomalý!!! (asi mi došli trochu síly po stahování skupinky)
3:23 (+10) – z kopce (bohužel málo sil…)
– 7:31 – (+12) – celkem ok
3:36 (+17) – to nebylo moc pomalé, ale 2007 jsem běžel poslední km excelentně!

delicious | digg | reddit | facebook | technorati | stumbleupon | savetheurl

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment